Waarom ben ik vegetariër

Sinds vrijdag 29 januari 2016 ga ik door het leven als vegetariër. Als ik dit aan mensen vertel zijn ze nogal verbaasd, misschien komt dit wel door het feit dat ik eigenlijk gewoon super veel van vlees houd. Als we bijvoorbeeld uit eten gaan dan is het eerste waar ik naar kijk op de menukaart het vlees, terwijl mijn moeder dan vaak een gerecht uitkiest met lekker veel groentes, en daar blijft het dan eigenlijk ook wel bij. Ik lust namelijk ook een aantal groenten niet die vrij vaak worden gebruikt in de vegetarische gerechten.

Waarom heb ik dan in godsnaam besloten om een vegetariër te worden? Het klinkt misschien een beetje gek, maar juist om de reden dat ik de vegetarische gerechten op de menukaart eigenlijk altijd oversla. Ik lust gewoon een aantal groenten niet en deze zou ik graag willen leren eten. Wie houdt er namelijk niet van champignons, broccoli, bloemkool en spruitjes? Het is dus nogal vervelend om dit niet te lusten, want het zijn gewoon groenten die vaak worden gebruikt. Hopelijk lust ik dan ook over een tijdje deze groenten, of in ieder geval 1 haha, dat zou al een stap in de goede richting zijn.

Naast dat ik graag meer groentes zou willen lusten, wil ik ook gevarieerder eten. Nu ik op kamers woon merk ik dat ik eigenlijk vaak dezelfde gerechten kook. Dit doe ik simpelweg omdat ik deze gerechten gewoon heel erg lekker vind. Toch draaien deze gerechten echter wel vaak om het vlees (waarom doe ik dit ook alweer…) en ik wil meer eten dan alleen die gerechten. Nu kan je natuurlijk denken, dan doe je dat toch gewoon? En ja, dat doe ik ook. Nu is het echter zo dat ik altijd vlees moet hebben bij de gerechten die ik maak, want dat is gewoon heerlijk. Het gevolg hiervan is dat ik dan alle gerechten oversla die geen vlees bevatten, terwijl deze gewoon super lekker kunnen zijn. Ik denk dat door het leven gaan als een vegetariër mij gaat helpen om deze gerechten te ontdekken.

Wat mogelijk ook nog wel belangrijk is om erbij te vertellen, is dat ik een vegetariër ga zijn voor een half jaar, simpelweg omdat vlees gewoon super lekker is. Ik word nu al belaagd door dromen over vlees. Die er dan vooral over gaan dat ik mezelf steeds moet corrigeren om het niet te eten, ik heb het er dus nogal moeilijk mee 😉

Wens me succes, Lotte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s