Als je oma niet gelooft dat je vegetariër bent

Afgelopen dinsdag avond ging ik met met vader bij mijn oma eten, super gezellig natuurlijk :). Het is echter een klein probleempje als je oma niet gelooft dat je een vegetariër bent….

We begonnen met een heerlijke pittige groentesoep, die onze monden meer in de fik zette dan verwacht ;). Oma had er iets te veel rode pepers in gedaan, gelukkig zat en van dat lekkere breekbrood bij. Het probleem begon echter met het hoofdgerecht. Oma had een grote hoeveelheid tijd in de keuken doorgebracht in de keuken om ons een Surinaamse pom te kunnen serveren. Voor de mensen die niet kennen: het is een ovenschotel van pomtajer en, hier komt het, VLEES. Het kan natuurlijk ook zonder vlees en dan is het nog steeds erg lekker, maar oma dacht dus dat mijn vader en ik een grapje maakte over het feit dat ik nu vegetariër ben. Her zou natuurlijk heel goed kunnen doordat mijn vader me hier erg mee pest. Zo maakte hij het leuke grapje dat we maar moesten gaan gourmetten, aangezien je dat meestal met vlees doet, en dat ik dan lekker rabarber kon gaan bakken. Oma had er toen zelfs nog aan gedacht rabarberstelen op tafel te zetten. Dus toen uiteindelijk het hoofdgerecht op tafel stond mocht ik lekker alle kip er uit gaan vissen. De pom was echter wel heel erg lekker 🙂 en de volgende keer schotelt oma mij gelukkig geen vlees meer voor!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s