Liefde gaat door de maag

Soms als ik mijn vriend probeer over te halen om bij mij te blijven slapen en hij eigenlijk niet wil, want ik moet soms al vroeg opstaan, probeer ik hem altijd over te halen met een lekker ontbijt. Vaak werkt dit ook nog! Zo maakte ik laatst zelf gemaakte pizza broodjes uit de oven voor hem. Zit er dan toch een kern van waarheid in het gezegde: “liefde gaat door de maag”?

Mensen houden van eten! We hebben het nodig (nogal logisch). Toen mensen nog in hun lendendoeken rondliepen konden zij voedsel natuurlijk niet even snel uit de supermarkt halen, zij moesten hiervoor jagen en verzamelen. Zou het dan kunnen dat wij mensen van lekker eten houden om ons er naar te laten hunkeren, zodat wij niet uithongeren en op zoek gaan naar voedsel? Seks is evolutionair gezien ook prettig zodat wij ons willen voortplanten, helaas is seks zo fijn gemaakt dat wij uiteindelijk veel geld mogen uitgeven aan voorbehoedsmiddelen…

Uiteindelijk is al het basis menselijke gedrag evolutionair bepaald. Mannen zijn eigenlijk zo geprogrammeerd dat zij zo veel mogelijk vrouwen zwanger willen maken (hun genen verspreiden). Vrouwen willen ook hun genen verspreiden, maar helaas is het voor vrouwen toch moeilijker om dit voor elkaar te krijgen. Zo moeten zij eerst zwanger worden, 9 maanden een kind bij zich dragen en deze daarna nog baren. Een man kan na een uurtje al weer door naar de volgende vrouw en proberen daar zijn genen in te verspreiden. Ook moet een vrouw voor het kind zorgen en deze dus opvoeden, hierbij wil zij eigenlijk hulp van de vader van het kind. Nu is er dus een probleem, vrouwen willen hulp van de man terwijl de man hier evolutionair gezien niet zo veel behoefte aan heeft. Er is een compromis nodig, want als de vrouw niet zeker weet of de vader van het kind het gezin later gaat ondersteunen heeft de man niet zo heel veel kans op scoren. Hier komt de relatie in beeld. De man weet zeker dat hij zijn genen kan verspreiden en dat het dan uiteindelijk ook echt zijn kinderen zijn (alhoewel dit soms nog wel eens mis gaat) en de vrouw krijgt ondersteuning en bescherming van de man tijdens het opvoeden. Toch is een relatie die hier op is gebaseerd niet echt ideaal, man en vrouw moeten tevreden worden gehouden.

Zou een goed avondmaal dan de scheiding zijn tussen slaande ruzie en een gelukkige relatie? Veel mensen zijn namelijk knorrig als ze honger hebben, of als mensen eten krijgen wat ze niet lekker vinden. Dan lijkt een met lekker eten gevulde maag toch vaak de oplossing tegen knorrigheid. Vaak is zo dat als jij, of je partner chagrijnig is je dit op de ander afreageert. Als je dan je partner wat eten serveert zal deze vast weer blij en vrolijk worden!!!

meme liefde gaat door de maag

Kortom: Lekker eten zorgt voor een goede relatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s