De eerste mug van het jaar

Nietvermoedend had ik mijn raam vandaag een aantal uur open staan. Het zonnetje scheen heerlijk door het grote raam dat ik op mijn kamer heb, het is dan wel lekker om ook een raam op een kiertje open te hebben staan. Het voelde dan ook al wel een beetje als lente, helaas was ik al helemaal vergeten dat daar ook muggen bij horen. Die gaan dan zo heerlijk bij je oor zoemen ’s nachts en dan weet jij al dat dit een zware nacht zal worden. Je kan dan namelijk of midden in de nacht wakker worden van die leuke mug en er naar op jacht gaan, wat nog al wel eens wat slaap kan kosten, of je rolt je volledig op in de dekens en hoopt dat de schade de volgende ochtend niet te erg is.

Ik was gelukkig nog niet in dat stadium! Nadat ik terug was gekomen van mijn werk ging ik even lekker op de bank zitten. Toen hoorde ik ineens gezoem bij mijn oor en ik schrok me echt dood… Heel trots ben ik er niet op, maar ik sprong letterlijk van de bank op. Op dat moment bedacht ik me dat dit natuurlijk een mug moest zijn, vervolgens ging ik over in jacht modus. De mug was echter nergens meer te bekennen, ik was al bang dat dit een zware nacht zou worden… Ik ging uiteindelijk toch maar weer op de bank zitten in de hoop dat de mug weer naar mij toe zou komen. Toen ik vervolgens het inmiddels weer vertrouwde gezoem hoorde bedacht ik mij geen twee keer en stond ik langzaam op. Vervolgens keek ik rond op zoek naar de mug die daar niets vermoedend rond vloog. Bij de eerste poging was het meteen raak, Lotte 1 en mug 0.

Na dit redelijk korte duel ging ik weer lekker op de bank zitten, helaas hoorde ik een paar minuten later weer gezoem. Dus ik ging weer op jacht, gelukkig was het klusje binnen een minuute al geklaard! Zal er wel aan liggen dat dit de eerste muggen van het jaar zijn en deze nog niks weten over wat ze te wachten staat als ze zich willen blijven voeden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s