Op interrail dag 12!

​(10:24) Wauw we waren om negen uur het bed al uit! Het ontbijt was maar tot half tien, dus we moesten wel. We hebben nu eerst besloten dat we dan tot half elf weer even niks mochten doen om bij te komen van dat vroege opstaan. Inmiddels is Anouk al weer bijna is slaap gevallen, helaas gaat haar wekker over zes minuten… We hopen dat we vandaag kunnen wandelen in de bergen, maar ik vond het er op internet allemaal wat vaag uitzien… Hopelijk weet de receptie meer!

(21:02) Net terug uit het centrum, nu lekker op bed liggen en hopelijk een beetje optijd slapen! Vandaag hebben we geen berg bewandeld helaas, want we moesten een uur lopen naar de kabelbaan die vervolgens ook nog eens redelijk prijzig was. Plan B was door het centrum heen lopen en dat hebben we dan ook gedaan. We zijn in de universiteitskerk geweest, hebben een gouden dak gezien, daarna zijn we naar de St Jakobs Dom geweest en tijdens het eten zaten we tegenover het Helbling House (ik weet niet waar het huis voor diende, maar het was erg mooi!). Vooral de dom was heel erg mooi van binnen! Het centrum van Innsbruck vind ik sowieso heel erg leuk, er staan namelijk hele mooie oude gebouwen, maar ook gebouwen met een leuk kleurtje wat het net wat gezelliger maakt! De omgeving is hier ook heel erg mooi, je zit zo ongeveer aan de voet van een berg en dat geeft een heel mooi uitzicht. 

De universiteitskerk:

Het gouden dak:

De dom:

Het Helbling House:

Wat leuke huisjes:

De toerist uithangen:

Toen we uit de dom kwamen zagen we een paar bankjes bij een fontein staan en daar zijn we gaan zitten. We kwamen er achter dat er daar internet was en twee pokestops, dus uiteindelijk hebben we daar drie uur als een stel sukkels gezeten. De lures stonden namelijk de hele tijd aan en dan kan je niet zomaar weggaan natuurlijk, straks mis je door te vroeg weggaan pokemons die je nog niet hebt… Het was best gezellig uiteindelijk daar zitten met een groepje kinderen, gelukkig kwamen er later ook nog wat oudere mensen bij. Hierdoor voelden wij ons niet meer zo gek, want het is dus niet raar om drie uur op een bankje te zitten zodat je pokemons kan vangen! 

Hierna zijn we lekker uiteten geweest en hebben we echte Oostenrijkse gerechten besteld met een flesje Almdudler.

We hebben ook voor het eerst iets na gehad deze vakantie, een lekkere latte machiato en een warme chocolademelk. Anouk had namelijk heel veel zin in een kopje koffie!

X, slaaplekker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s