Op interrail dag 14

(14:42) De allerlaatste dag is aangebroken! Vanochtend moesten we om kwart voor zes opstaan, wat betekende dat we maar iets van vier uur geslapen hebben uiteindelijk… Inmiddels zitten we in de derde trein en hebben we voor de derde keer moeten vechten om een plekje. In duitsland kan je namelijk plaatsen reserveren, wij doen daar natuurlijk niet aan! In de eerste trein deden twee reserveringsschermpjes het niet, dus wij dachten dat we daar goed zaten. Toen werden we ergens halverwege de treinrit weggestuurd, want de stoelen waren toch gereserveerd. Hierdoor ontsnapten we echter wel aan een hele grote groep hard lachende ouderen. Uiteindelijk toch nog weer een plekje gevonden waar het een stuk rustiger was, geluk bij een ongeluk dus! In de tweede trein hebben we tot de eerste halte op de grond moeten zitten om daarna snel door de trein te lopen voordat alle mensen er uit waren. Nu zitten we ook op een plek waarvan we eigenlijk niet weten of we hier wel mogen zitten… Er staat bahn comfort boven onze stoelen en Joost mag weten wat dat betekent. We hebben in ieder geval ons eten even rustig op kunnen eten, Anouk had misosoep en ik had heerlijke sushi! Nu moeten we nog twee en een half uur in deze trein en dan nog een uur met de bus, dan kunnen we daarna eindelijk ons bed in duiken!

(16:48) Nog even en dan zijn we bij Leer, ik kan echt niet wachten totdat we in de bus naar Groningen zitten! Wat ik me ook nog niet zo goed besef is dat we er al bijna tien uur reizen op hebben zitten vandaag, dat is echt zo ontzettend veel! 

(17:30) Nog een uur en we zijn thuis, WAT EEN FEEST! Nog even een oude vrouw geholpen met ook deze bus vinden en door haar koffer de trappen op en af te tillen, maar we zitten in de bus en zijn eindelijk bijna thuis! En toen was er ineens ruzie in de bus tussen de grumpy buschauffeur en mensen die niet goed kunnen lezen. Dus die mensen hoorden helemaal niet in de bus en de buschauffeur had hun kaartje niet goed gelezen denk ik. Toen gingen we maar stoppen bij het politiebureau en gingen die boze mensen nog even door terwijl wij ze er eigenlijk wel even wouden uitschoppen! Ze zijn wel vrijwillig uitgestapt, want van Groningen naar Duitsland lopen is toch wel erg ver.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s