Ierland week 1

Inmiddels is het zondag en ben ik al een week op de campus. Het lijkt mij erg leuk om mijn ervaringen hier met iedereen te delen, dus dat ga ik dan ook doen!

Mijn reis naar Ierland begon nogal verschrikkelijk maandag. Ten eerste had ik maar drie uur geslapen en had ik een vrij emotioneel afscheid voor de boeg. Eenmaal op het vliegveld aangekomen begon de horror al. We kwamen twee uur voordat het vliegtuig vertrok aan op schiphol, prima op tijd dus. Dat was helaas niet het geval… Ik heb anderhalf uur in de rij gestaan om me in te checken, hierna had ik nog een kwartier om afscheid van kees te nemen, door de douane te gaan en naar mijn gate te rennen. Toen ik eenmaal door de douane heen was was ik al een kwartier te laat, dus ik heb gesnelwandeld met al mijn spullen richting de gate. Uiteindelijk kwam ik een half uur te laat aan bij de gate nadat ik over iemand zijn voeten heen was gerold met mijn koffer en mijn scheenbenen helemaal verzuurd waren. De vlucht zelf ging prima, ik viel meteen in slaap. De volgende problemen begonnen op het vliegveld in Dublin, mijn koffer was blijven staan in Amsterdam… SHIT dan sta je daar helemaal alleen in een vreemd land met nog twee uur reizen voor de boeg, wat doe je dan? Gelukkig wouden ze mijn koffer wel naar mij opsturen als hij aangekomen was, ik had dan alleen geen belangrijke spullen en kon hij pas de volgende dag bij mij bezorgd worden terwijl hij diezelfde dag al aan kwam… Ik heb toen dus besloten om 5 uur lang op het vliegveld te wachten. Ik denk dat ik daar het eenzaamste bord noodles ooit heb gegeten zo kut voelde ik me toen. Gelukkig kon ik daarna een universele stekker kopen en een serie kijken op mn laptop, toen was de tijd heel snel om! toen ik mijn koffer eenmaal had moest ik nog een stuk met de bus en dan vanaf de bushalte lopen naar mijn village. Gelukkig had ik een super aardige buschauffeur en gaf deze mij tien euro korting en zette hij mij vlak voor de universiteit af, dat kon ik wel gebruiken na die kut dag. Toen ik bij mijn village aangekomen was heb ik mijn huisgenoten ontmoet en ben daarna als een blok in slaap gevallen. 

Dinsdag was een rustige dag, we kregen een rondleiding op de campus en daarna heb ik een fiets gekocht. De rondleiding was wel fijn om te hebben, want de campus is vrij groot en het is handig als je de essentiele plekken wel leert kennen, zoals de “Stables bar” of “Stables” de bijnaam van de studenten voor deze bar waar elke vrijdagavond international night is! Ook leuk dat ik tijdens deze rondleiding meteen nieuwe mensen heb ontmoet die ook nog eens mijn buren zijn. Hier heb ik dan ook de afgelopen dagen mee doorgebracht, heel gezellig! De fiets die ik heb gekocht was tweedehands, maar alsnog moest ik hier honderd euro voor neerleggen en daarna nog eens 20 euro voor een slot. Gelukkig is het wel een prima fiets en scheelt me dit elke ochtend tien minuten. Ik hoop wel heel erg dat ik hem weer kan verkopen als ik hier weer weg ga, wat moet ik namelijk met nog een fiets die niet in mijn koffer mee terug past… Verder heb ik eigenlijk niet zo veel uitgevoerd naast boodschappen doen en ’s avonds Overwatch spelen!

Woensdag kregen we informatie over hoe we onze vakken het beste konden kiezen. Hierna ben ik met m’n nieuwe kersverse vrienden naar stables gegaan om te lunchen, heel erg lekker eten daar! Het hoogtepunt van de dag was echter “Celtic Steps” een vrij bekende traditioneel Ierse dansgroep. HET WAS SPECTACULAIR! 

Heel kort filmpje, maar op youtube is vast betere kwaliteit te vinden!

Donderdag ben ik inkopen wezen doen met mijn huisgenoten. Er moesten nog wat essentiële dingen gehaald worden zoals lakens… gelukkig heb ik nu zo ongeveer alles binnen en zal ik niet veel extra grote kosten meer hebben. ‘S avonds konden we gratis eten bij Stables, wat iets minder lekker was dan de lunch. Iedereen kreeg namelijk hetzelfde en het was niet echt speciaal… De fotobooth die er stond was wel echt super! daar zijn leuke foto’s uitgekomen! 

Die avond heb ik mij ook aangemeld voor de internationale studentenvereniging, misschien kan ik mii daar wel aansluiten bij een commissie! Daarna hebben we nog een cider gedronken bij Stables. We vroegen ons af of het ook mogelijk was dat we op de tafels gingen dansen. Toen ik die vraag aan de barman stelde heeft nog nooit iemand mij zo raar aangekeken. Zijn antwoord was dan ook ABSOLUUT NIET. Toen we naar huis gingen was er blijkbaar een huisfeestje aan de gang in mijn huis waar ik samen met een andere Groninger even moest bewijzen dat Groningen toch echt de leukste studentenstad is! Gelukkig hebben we het potje beerpong gewoon!! Verder was het een hele gezellige avond!

Vrijdag ben ik weer boodschappen gaan doen en heb ik nog meer essentiële etenswarem gekocht! Daarna heb ik mijn kamer maar eens netjes gemaakt en ben ik begonnen aan de serie stranger things, waar ik nog niet heel erg veel van snap. Helaas heb ik daarna mijn eten verpest door er te veel chili habanero saus (geloof ik. Deze saus is in ieder geval heel heet, maar in mexico heb ik het wel scherper gehad) door mijn eten heen te gooien, ik was vergeten dat ik er al twee pepers doorheen had gegooid… Dit probeerde ik te herstellen door er crème fraîche doorheen te doen, maar volgens mij is chili saus en crème fraîche gewoon echt geen goede combi. Ik heb het hierna maar weggegooid, ik genoot namelijk echt niet meer van mijn eten. ‘S avonds was er feest in Stables, het begon alleen al om negen uur! Geen pre-drinks voor mij dus, want ik had pas laat mijn nieuwe eten op. Toen we aankwamen op het feest was ik dus nog nuchter, wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind, maar andere mensen verbazen zich daar vaak over. Verder heb ik eigenlijk heerlijk gedanst de hele tijd en gek gedaan met de andere mensen. Het was alleen erg jammer dat het feest al om 1 uur klaar was (wat nog wel vaker voor zal komen), ik ben gewend om iets langer door te gaan! Daarna was er nog een after party bij de buren die wel gezellig was en het was natuurlijk zeer grappig om al die dronken mensen te zien! Best gek eigenlijk dat je zelf ook zo veel luider en meer extravert word, terwijl ik met niet persé heel anders voel. Na dat kleine feestje ben ik echt als een blok in slaap gevallen en werd zondag pas om twaalf uur weer wakker.

Zaterdag heb ik eigenlijk niks uitgevoerd… Ik heb de hele dag zo ongeveer serie gekeken (Stranger Things, echt een aanrader!) en daarna kebab gehaald. Die kebab was trouwens niet heel lekker, naar die plek gaan we dus niet nog een keer voor kebab. ‘S avonds ging ik lekker optijd slapen, want ik ben op een door de international society georganiseerde tour gegaan.

Inmiddels zijn we aangekomen bij vandaag en het was echt een hele leuke dag! Wat iets minder was het feit dat ik om half acht op moest staan… Toen ik eindelijk mijn ontbijt naar binnen had ben ik snel naar de bus gefietst. Helaas fietste ik in m’n eentje en kwam ik ook in m’n eentje in een bus terecht. Gelukkig was het meisje dat naast mij zat heel aardig en sliep ik toch de helft van de tijd! Éénmaal uit de bus vond ik gelukkig elke keer mensen die ik kende en ik red me ook prima alleen op zo’n tour! Toch was ik wel blij dat ik mensen vond, maakt het namelijk toch wat gezelliger! Het hoogtepunt van vandaag waren echt “The Cliffs of Moher”, die waren wel 200 meter hoog als ik het goed heb onthouden. Eerst waren we nog naar Lahinch Beach gegaan, waar een stel idioten aan het surfen waren. Nu was het wel 15 graden zo ongeveer, maar alsnog het was daar niet echt warm. Na de Cliffs of Moher zijn we naar Doolin Village geweest, dat was niet heel geweldig, maar we zijn wel een stuke berg opgeklommen en dat was wel leuk! Hierna gingen we naar Ballyvaughan, ooit een handelsplek. Nu was het een mooi pittoresk dorpje om te zien met leuke ezels! Onze laatste stop was Poulnabrone Dolmen, vraag me maar niet hoe je dit uitspreekt, het is een soort tombe uit de steentijd die verdacht veel leek op een hunnebed. Het was indrukwekkend om iets te dat al zo oud is! Inmiddels ben ik al weer thuis en heb ik het avondeten al weer op. Maandag begint de college week en ik ben heel erg benieuwd hoe mijn eerste week zal zijn!

De zee:

Cliffs of Moher:

Het pittoreske dorpje:

Het Ierse Hunnebed:

Advertenties

2 thoughts on “Ierland week 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s