Ierland week 5

Deze week kwam mijn moeder langs! Dus we gingen samen lekker touren naar allemaal leuke plekken. Ze kwam op donderdag aan, maar woensdag had ik eerst nog een uitje met de trampoline vereniging (de tramps, heerlijke bijnaam…), we gingen naar Jumplanes! Daar mocht ik dan eindelijk mijn salto’s maken, helaas mocht ik ze niet doen op de eerstvolgende training. Verder heb ik daar ook weer de flikflak geleerd en dat was echt heel leuk, want ik ben nogal bang om achterover te gaan bij het springen. Dit was dus een goed begin! Hieronder een foto van iedereen die mee was.

14524350_10209032094131899_6589036374614551200_o

Donderdag kwam mijn moeder aan, ze zou rond 5 uur aankomen, dat werd uiteindelijk 8 uur. Daarna heb ik haar een stukje campus laten zien en zijn we even snel ergens gaan eten. Vrijdag zijn we na mijn colleges heb ik een universiteits trui van haar gekregen, allemaal nieuwe sportkleren (dat was nogal heel erg nodig), sloffen en een nieuwe sjaal. Ik ben dus weer voorzien van nieuwe kleren voor de komende tijd! Na het shoppen zijn we in Limerick gaan eten en drie keer raden waar: bij Rockin Joe’s (dat restaurant met die lekkere burgers).

Op zaterdag zijn we naar het bunratty kasteel gegaan, dat kasteel komt echt uit een sprookje. We zijn alleen niet naar binnen gegaan, daar hadden we allebei niet heel veel zin in en we lagen achter op schema. 

 Vervolgens zijn we naar de Cliffs of Moher gereden en wat ben ik blij dat we daar nog een keer naartoe zijn gegaan! We hadden prachting weer, dus de foto’s zijn veel mooier geworden dan de vorige keer. Het was wel erg grappig dat toen mama een foto van mij maakte terwijl ik bij de cliff zat een chinees dat vervolgens ook wou doen, misschien sta ik binnenkort wel in zijn plakboek!

Hierna zijn we naar Doolin gereden om kaartjes voor de boot te kopen die naar de Aran Islands vaart om vervolgens door te rijden naar Galway. Hier zijn we niet zo heel lang gebleven omdat we terug wouden naar Limerick om naar de eerste thuiswedstrijd van het universiteitsbasketbal team te kijken.Het was trouwens verschikkelijk om de scheidrechters te zien die echte thuisfluiters waren… Alhoewel het UL team echt beter was, was het toch sneu om te zien dat de tegenstanders de scheidsrechters tegen hadden. 

Zondag zijn we dus naar de Aran Islands geweest en het was echt mooi, wij gingen naar het eerste kleinere eiland. Eenmaal aangekomen kregen we een tour in een kar getrokken door een paard en het was echt heel erg leuk! Tijdens de tour zijn we naar een scheepswrak uit 1960 gereden, je kon er ook in kijken en dat was toch een beetje spooky. 


 

Na de Aran Islands zijn we weer naar het nep hunnebed ding gereden, want m’n moeder wou dat toch even zien. Ik had haar al verteld dat het nogal tegenviel, toch wou ze het zien en uiteindelijk was ze het met me eens. Dat ding is niet de moeite waard. Toch wel leuk om zelf even gezien te hebben hoor, maar het valt gewoon tegen!

‘S avonds zijn we uiteten geweest om het leuke weekend af te sluiten en hebben we alweer burgers gegeten. Deze keer bij een ander burger restaurant, Coqbull (als ik het goed heb). Helaas was het weekend erg snel over en is de college week weer begonnen. 

Hier nog wat leuke foto’s! Xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s