Helpt planken echt?

Steeds vaker zie ik de plankchallenges voorbij komen en ik moet toegeven dat ik het ook een aantal keer heb geprobeerd. Ik heb ze alleen nooit afgemaakt want ik hield het echt niet langer dan anderhalve minuut vol. Planken zou goed zijn voor je hele lichaam en ik heb dan ook het advies van mijn fysiotherapeut meegekregen om elke week in ieder geval een paar keer te planken. Dit zou er voor zorgen dat ik minder vaak last van mijn schouders zou hebben. Nu heb ik dat advies niet heel erg goed opgevolgd sinds ik in Ierland ben. Dus om te testen wat voor effect planken heeft op je buikspieren en wat voor effect het op mijn schouders zal hebben (ga ik nog veel last hebben, zoals dat ze vast zitten), zal ik een maand lang elke dag een minuut planken! hopelijk kan ik die minuut na een week opbouwen naar anderhalve minuut en eindigen met twee minuten, maar we zullen het zien. Voor dit kleine experiment is het waarschijnlijk beter om twee maanden te planken, als ik het vol kan houden zal ik dit doen, maar ik beloof niks!

Dit is mijn buik momenteel:

Happy planking!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s