Ierland week 8

De week begon met heel veel stress om mijn essay voor geschiedenis af te krijgen! Gelukkig lukte dit op woensdag en dat was net op tijd, want mijn vader kwam donderdag. Zo kon ik nadat ik drie dagen lang veel tijd in de bibliotheek had gezeten met mijn vader rondtouren.

Donderdag en vrijdag was ik vrij en dat kwam dus heel erg goed uit! Donderdag gingen we naar limerick toe om een auto te huren en snel een wit t-shirt te kopen. Hierna zijn we snel naar de stables gegaan om te eten, want om 7 uur had ik gewoon trampoline training. Hier wou ik wel erg graag naartoe, want er was een trampoline competie dat weekend.

Vrijdag heb ik in het hotel bij papa ontbeten en daarna zijn we naar national park Killarney gegaan. Ik viel meteen in slaap op de weg er naar toe, dat was een beetje ongezellig voor papa. Toen we daar eenmaal aangekomen waren reed de tomtom ons eerst naar het midden van het park toe… daar konden we wel heel mooi uitkijken over het meer!

Hierna reden we een stukje terug naar waar het park eigenlijk begon. Hier was een hele mooie waterval. Bij die waterval kon je ook een stuk omhoog lopen, dus dat deden we. Het was best wel een stuk omhoog lopen en toen we eingelijk bij het hoogste punt aangekomen waren was het niet zo geweldig als verwacht… Het was mooi, maar niet zo mooi als de waterval beneden was.

Vervolgens gingen we het park zelf in en moesten we een richting kiezen. Natuurlijk kozen wij voor de omweg naar de mooie tuinen… Het was wel heel erg leuk en gezellig om daar met zijn tweetjes te lopen. Even bijpraten met mijn vader. We hadden ook een koets kunnen nemen, maar mijn vader is bang voor paarden en het was leuk om hem daar even mee te pesten. Het park zelf is echt prachtig, nu was de lucht niet blauw en de zon scheen niet, maar nog steeds was het zo mooi!

Na het park zijn we terug gereden om de auto terug te brengen en om daarna hamburgers te eten bij mijn favoriete fast food restaurant in Limerick: ‘Rockin Joe’s’. Hierna zaten we natuurlijk balachelijk vol en gingen we tonnetje rond in bed liggen. De volgende dag moest ik namelijk om 7 uur bij de stables zijn om te vertrekken naar de trampoline competitie.
Zaterdag ochtend opstaan was echt een hel. Ik lag een half uur in mijn bed te draaien om vervolgens nog maar een kwartier de tijd te hebben om te douchen en mijn tas in te pakken. Gelukkig was ik uiteindelijk wel op tijd! Toen we eenmaal in de minibus zaten stond de muziek alleen erg hard aan en was het mega koud. Dit was natuurlijk allemaal om de bestuurder wakker te houden die de vorige avond was gaan stappen. Eenmaal aangekomen bij de sporthal in Cork was ik dan ook bevroren en duurde het echt een lange tijd voordat mijn voeten weer helemaal warm waren. De trampoline competitie zelf ging best wel goed, ik ben uiteindelijk  vijfde van de twintig deelnemers geworden en wat het nog leuker maakte was dat mijn vader ook naar Cork kwam om te kijken! Toen ik klaar was met spingen ging hij weer naar huis met de motor. Toen de competitie afgelopen was gingen we met alle deelnemers eten en werden de medailles uitgereikt, uiteindelijk hadden we er als club genoeg gekregen om de beker te winnen!

Die avond gingen we uit met zijn allen, ik voelde me alsnog zwaar underdressed… Nu was dat niet hele erg, want ik had me waarschijnlijk niet comfortabel gevoeld als ik helemaal op zijn Iers ging! De avond zelf was heel erg leuk en ik heb veel gelachen! Helaas had wel iemand besloten om seks op onze hostel kamer te hebben en nu ben ik beschadigd voor het leven. Dat is mogelijk 1 van de raarste dingen die ik heb meegemaakt, het is zeer ongemakkelijk om andere mensen te horen kreunen in een situatie waar je niet echt uit weg kan. Ik viel gelukkig wel snel in slaap, maar het meisje onder mij heeft alles gehoord en die was er ook niet belachelijk blij mee. In Ierland of in ieder geval bij de trampoline vereniging is het alleen normaal blijkbaar, want we hoorden dat dit zeker niet de eerste keer was dat dit gebeurde! Op zondag zijn we teruggereden en heb ik eigenlijk de hele dag in bed gelegen om bij te komen van de afgelopen vier dagen. Ik vond het een heel erg leuk 4 daags weekend, bijna als een kleine vakantie!

Have a nive week!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s