Ierland week 10

Dit weekend zou ik op zaterdag naar Glendalough en Dublin gaan, zondag stond de Ring of Kerry op de planning. Helaas moest ik eerst op vrijdag een rat ontleden… Ik vond het echt verschrikkelijk en ik heb de rat niet eens aangeraakt. Het ontleden begon ermee dat we zijn pootjes moesten breken om hem vervolgens aan een bord vast te pinnen. Dit was het moment dat ik opgaf, ik kan niet zijn pootjes breken en al helemaal niet in hem snijden. Gelukkig hoef ik dit nooit meer te doen, en nu konden mijn ontleedbuddy’s extra ervaring opdoen!

Op zaterdag moest ik om kwart voor acht klaarstaan voor de bibliotheek, om daarna een hele lange tijd in de bus te zitten. Op het laatste werd ik misselijk door een stuk slingerweg, maar dit was het allemaal waard. De natuur was zo ontzettend mooi, we hebben een heel stuk gelopen om een meer heen en daarna nog een stuk door het bos. We hadden wel echt geluk met de zon, die scheen eigenlijk de hele tijd.

Hierna gingen we naar Dublin toe. Hier gingen we eerst naar Trinity college toe, waar ze voor de verandering eens een keer hebben gehoord van een spijkerbroek! Ik moet eerlijk zeggen dat Dublin echt veel leuker is dan Limerick. Limerick heeft niet heel erg veel te bieden, het leeft niet echt. Niet zoals Groningen doet en al helemaal niet zoals Dublin doet. Overal gebeurt wat in Dublin, zo was en een groepje muzikanten die aan het headbangen waren terwijl ze muziek aan het maken waren, dit heb ik nog niet in Limerick gezien. Nadat we even door het centrum hadden gelopen gingen we koffie en thee drinken om even op te warmen. Dit deden we in een heel leuk italiaans restaurantje, helaas weet ik de naam niet meer. Hierna liepen we naar de Temple Bar area om op zoek te gaan naar een leuk restaurant, uiteindelijk belandden we in Bad Ass. Hier kon je dingen bestellen zoals de cocktail Sex in the Badass en de Bad Ass Nachos. Het restaurant was erg gezellig met life muziek beneden en een wat rustiger restaurant boven. Na het heerlijke eten gingen we in de bus terug naar huis, helaas is Dublin nog wel een paar uur rijden, anders ging ik er zeker vaker heen!

Op zondag heb ik met een vriendin en iemand van de trampoline vereniging een deel van de Ring of Kerry gedaan. We begonn bij Killarney national park en reden daarna verder door. Het leuke was dat we onze eigen auto hadden en overal uit konden stappen waar we wouden. Overal waar het uitzicht dus mooi was hebben we de auto aan de kant gezet. We zijn bovenop een kleine stenen tunnel geklommen. Later zijn we nog ergens gestopt waar we een regenboog hebben zien beginnen, hierna vormde zelfs nog een tweede regenboog. Helaas betekent een regenboog regen… we werden nogal nat en mijn voet verdween ineens in de grond en kwam er nat en vies uit. Gelukkig was ik aan het rennen anders was ik face-firts op de natte grond gevallen. Hierna zijn we naar een uitkijk punt gereden, hier was een heel schattig mini dorpje te zien waar allemaal gekleurde huisjes stonden. Ons laatste punt was een inham waar een hele lieve hond was die ons volgde en een heel mooi uitzicht waar we de zon onder zagen gaan. Op de terugreis zijn we weer bij dezelfde tunnel gestopt om deze keer niet naar het landschap te kijken, maar naar de sterren. Iedereen heeft een vallende ster gezien toen, ik helaas niet. Het was de perfecte avond om naar de sterren de kijken, er waren helemaal geen wolken te zien en de maan was heel helder. Het was zo mooi om al die sterren te zien, de laatste keer dat ik dat deed was erg lang geleden. Na het sterren kijken zijn we door gereden na Killarney om daar bij een pizzaria lekker te eten. Op de terugreis was ik na het avondeten in slaap gevallen, wat was ik blij toen ik eindelijk in mijn bed lag na dit slopende maar mooie weekend.

Fijne week! X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s