Ierland week 11

Eindelijk was de week begonnen waarin m’n vriend langs kwam! Ik keek hier al heel erg lang naar uit. Aan het begin van de week moest ik alleen voorbereiding treffen zodat ik niet compleet achter zou lopen met studie. Maandag, dinsdag en woensdag dus drukke dagen. Gelukkig kon ik woensdag avond even ontspannen, ik ging uiteten met een paar vrienden in “The Locke Bar” (een pub). Die avond had ik voor het eerst Orchard Thieves cider en deze was erg lekker. Ik ben er ook achter gekomen dat cider 1 van mijn favoriete alchoholische drankjes is. Ik houd niet zo erg van bier of wijn, maar cider vind ik echt heel erg lekker. Helaas is cider niet echt een standaard drankje in Nederland, dus om dat nou altijd te gaan drinken wordt een beetje duur. In de pub had ik voor het eerst fish and chips, en ja ik weet dat ik dit eigenlijk al veel eerder had moeten eten. De fish en chips was heel erg lekker, ook serveren ze er altijd mashed peas bij die naar horen zeggen de moeite waard zijn. Ik zat veel te vol om die ook nog op te eten, dus ik kan hier niet uit eigen ervaring over vertellen. In “The Locke Bar” hebben ze ook altijd vanaf 9 uur traditionele Ierse muziek en een meisje (van wat ik tot nu toe heb gezien) die aan het Irish dancing is.

Donderdag kwam mijn vriend dan EINDELIJK, eerst moest ik hem ophalen in Dublin. Hiervoor moest ik met de bus en wat baalde ik dat ik een bus eerder wou nemen om extra op tijd te zijn…. de bus kwam namelijk gewoon niet opdagen…. Als echte Nederlander kan ik hier natuurlijk echt heel erg slecht tegen, gelukkig had ik nog 2 uur en 40 minuten voor de boeg, dus toen ik op het vliegveld aankwam had ik weer een lach op mijn gezicht. Eindelijk kon ik m’n vriend weer zien, en dan een keertje niet zien via skype. Voordat we richting Limerick gingen zijn we eerst naar Dublin gegaan, hier hebben we rondgelopen en zijn wat gaan eten in een pub. M’n vriend had wel meteen fish and chips gegeten zoals het hoort. Toen we uit de pub kwamen waren wel alleen nogal moe, dus we gingen opzoek naar de bushalte waar onze bus zou vertrekken naar de universiteit van Limerick. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hadden we de halte precies optijd gevonden, de bus stond klaar toen we aankwamen. ‘S avonds hebben we “Rear Window” gekeken en chinees afgehaald. De film kan ik echt aanraden, ik zou alleen wel de originele kijken en niet de re-makes.

Vrijdag moest ik helaas gewoon naar college, toen ik eindelijk vrij was moesten we ons haasten naar de stad om bij “Rockin Joe’s” te eten (mijn leuke burger fast food restauran) en om na het eten door te gaan naar een rugby wedstrijd. Het eten was weer erg lekker! Na het eten was het even zoeken, maar we vonden het rugby stadion. We waren net optijd aangekomen, want het begon meteen heel hard te regenen toen we aankwamen bij het stadion. Die avond speelde “Munster” (het rugby team van Limerick) tegen de “Maori All Blacks” (een team uit Nieuw Zeeland). De wedstrijd was leuker om naar de kijken dan de vorige wedstrijd waar ik naar toe was geweest. De teams waren meer aan elkaar gewaagd, ook al was “Munster” uiteindelijk echt beter. Mijn vriend voelde zich na de wedstrijd helaas niet helemaal lekker, we zijn toen maar niet naar de stables geweest om uit te gaan.

wp-1479150683092.jpgwp-1479150672284.jpgwp-1479150606640.jpg

Zaterdag hadden we een hele luie dag. We deden rond twee uur boodschappen en daarna heb ik pannenkoeken voor ons gemaakt. Eigenlijk hebben we de hele dag films gekeken en lui gedaan, we konden dus allebei even een dag bijkomen van alles. We hebben die dag twee films gekeken: “Carrie” en “The House At The End Of The Street”. Beide films vielen bij “Netflix” onder de categorie horror. Naar onze mening was het niet echt horror, de films kwamen eerder in de buurt van de categorie thriller. Er gebeurden namelijk niet bijzonder enge dingen. Het verhaal van beide films was goed en ook goed te volgen. Bij the house at the end of the street was er aan het einde van de films echt een goede plot twist die de films zeker de moeite waard maakt. Bij carrie voelde je vooral heel erg mee het carrie en wou je de hele film lang weten wat er nou eigenlijk gebeurd was. Mijn vriend kookte die avond voor mij, het recept zal ik binnenkort online zetten, het was zo fijn dat dat weer eens gebeurde. Hij kan zo lekker koken, dat heb ik echt heel erg gemist!

Op zondag wouden we vanaf de universiteit via rivier de Shannon naar het centrum van Limerick lopen. Helaas konden we niet echt het juiste pad vinden na een uur lopen, dus namen we uitendelijk de bus. Mijn vriend heeft nu wel de hele compus erg goed gezien! In het centrum zijn we een boodschappen gaan doen en hebben dingen gekocht die je niet  bij de aldi kan kopen. Ik heb nu eindelijk weer lekkere noodles en lekkere nieuwe soorten thee. Om vier uur zijn we de pub ingedoken (the locke, again) en hebben hele lekkere kippenvleugeltjes besteld. Hierna zijn we bier en cider gaan drinken en hebben leuke gesprekken gehad. Mijn tweede cider was echt heel erg lekker, het was cider met aarbij en limoen smaak. De tweede keuze van mijn vriend was niet zo lekker, het was een speciaal bier uit Killarney vernoemd naar een oorlogsheld. We hebben de halve liter met zijn tweetjes met moeite opgedronken. Hierna hebben we avond eten besteld, ik had een lekkere cheesburger en kees had een stoofpotje. Uiteindelijk hebben we tot half tien in de bar gezeten. Het was heel erg gezellig en ik wou dat we dit vaker konden doen, helaas zit ik nog wel een tijdje in Ierland… Het is nog maar vijf weken. Dit klinkt nog best wel lang, maar ik weet dat de laatste drie weken voorbij zullen vliegen. Ik wil wel graag weer naar huis en al mijn familie en vrienden weer zien, maar het voelt raar dat deze ervaring al weer zo snel voorbij is. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Toch zou ik hier ook niet heel veel langer willen zitten, want hoe leuk het ook is door dit weekend besef ik ook hoe erg ik mijn vriend mis. Dit weekend voelde als 1 grote pauze van alles, ik kon weer even echt helemaal tot rust komen en beseffen hoe graag ik bij hem wil zijn. Je kan niet met iedereen 6 uur lang in een pub zitten of de hele dag niks doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s