Biefstuk met zoete aardappel frietjes en griekse salade

Dit is het gerecht wat mijn vriend voor me had klaargemaakt toen hij bij mij op bezoek was in Ierland. Ik vond het zo lekker dat ik het met jullie wou delen. Het is niet een heel erg speciaal gerecht, maar het was erg lekker! Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik zelf gemaakte zoete aardappel frietjes maakte, ik vond ze best wel goed gelukt!

wp-1479150647677.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:
2 stukjes Biefstuk
1 Zoete aardappel
100 gram Sla (naar keuze)
40 gram Feta
1 Ui
3 Tomaten
1/2 Komkommer
1 teen Knoflook
1/2 theelepel Cajenne poeder
1/4 theelepel Chili Poeder
Olijfolie
2 eetlepels Balsamico azijn
1 eetlepel Suiker

Begin met het voorverwarmen van de oven op 225 graden. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is begin je met het bereiden van de zoete aardappel wast en in frietvorm stukjes snijdt. Doe de frietjes in een bakje en mix deze met een scheut olijfolie, de cajenne en de chili poeder. Als de oven in voorverwarmd leg doe je ze voor 25 minuten in de oven. Vervolgens doe je de sla in de kom en snijd je de ui, tomaten, komkommer en feta in stukjes en voeg je deze toe aan de sla. Voor de dressing meng je het balsamico azijn met de suiker en een eetlepel olijfolie. Hierna bak je de biefstuk en ben je klaar om te eten!

Eetsmakelijk, X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s