Ierland week 13

Deze week ben ik vooral een huismus geweest. Maandag moest ik een presentatie geven voor het vak “Understanding Classroom Practices” en daarna ben ik in bed gedoken. Ik werd helaas ziek. Dit duurde tot vrijdag, de dag waarop ik een lab examen had. Hier had ik wel goed voor kunnen leren dat was heel fijn. Het was alleen erg jammer dat ik niet goed had begrepen wat er allemaal geleerd moest worden. Ik had maar een klein deel van het examen erg goed geleerd. Ik kende het echt perfect! Helaas had ik dat allemaal niet hoeven leren, want van dat wat ik zo goed geleerd had had ik het gevraagde deel ook in 10 minuten kunnen leren. Hierdoor moest ik het examen maken met alle informatie die ik mij nog kon herinneren van de afgelopen 12 weken. Dat was te weinig, ik weet mijn cijfer nog niet, maar de kans is behoorlijk groot dat ik het erg slecht heb gemaakt. Dit cijfer telde mee voor 15% aan de ene kant is het niet veel, maar aan de andere kant is het heel erg fijn als je die 15% goed hebt gemaakt! Ik moet nu dus extra hard gaan leren voor het tentamen om dit goed te maken. Ik kwam er deze week ook achter dat ik voor een ander tentamen nutteloze feitjes uit het boek moet gaan leren zoals dat er in 2013 1 biljoen actieve Facebook gebruikers waren. Hier kan ik echt heel erg slecht tegen, ik leer niet graag dingen die niet nuttig zijn. Dit kost ook extra veel werk en dat alleen maar omdat de docent wil checken of we zijn boek wel echt gelezen hebben. Ja hij is ook de schrijver van het boek dat gelezen moet worden voor dit vak… Ik ben dus niet zo’n hele grote fan van die docent.

Dit weeken was ik dus begonnen met het boek van sociology samenvatten (voor het vak met nutteloze feitjes), maar ik kom er heel slecht doorheen. Elke keer als ik begin met lezen raak ik geïrriteerd omdat ik al die nutteloze feitjes ook moet opschrijven. Ik vind de logica van die leraar zo slecht. Als ik een studie boek doorlees dan ga ik echt niet al die feitjes onthouden. Het heeft dus helemaal geen zin om op deze manier te testen of studenten een boek hebben gelezen. Toch moet het gebeuren, hopelijk kan ik maandag de drive vinden om serieus verder te gaan met samenvatten.

Op donderdag had ik de laatste trampoline training van dit semester, het was best wel raar om doei te zeggen tegen zo veel mensen. Ik wist van tevoren dat het niet veel zin zou hebben om echt goede vriendschappen op te bouwen, maar het is toch wel raar om doei te zeggen tegen mensen die je echt aardig vind en waarmee je een half jaar hebt getraind. Ik denk echt dat ik de trampoline vereniging ga missen, het zijn zulke leuke mensen en het is jammer dat ze niet dichterbij wonen. Ik denk dat ik in maart terug vlieg naar Ierland om mee te doen met een trampoline wedstrijd om iedereen nog een keer te zien! Hopelijk zijn de vliegtickets dan wel goedkoop, anders gaat het niet lukken.

Ik hoop heel erg dat de tentamens zullen meevallen, het niveau ligt dan misschien wel lager hier om te slagen, maar ik heb veel essay tentamens en dat ben ik niet gewend. Ik kijk daarom niet uit naar de tentamens, ik ben bang dat ik geen openvraag tentamens kan maken omdat ik dat al heel erg niet lang gedaan heb. Ook moet ik terplekke voor 2 vakken essays gaan schrijven tijdens het tentamen. Dit is echt het laatste wat ik wil doen, gelukkig weet ik dat het percentage dat je goed moet hebben hier lager is dan thuis. Ik denk dat ik gewoon tegen mezelf moet blijven zeggen dat het allemaal prima te doen is als ik gewoon ga leren. Ik weet dat dit ook zo is, want iedereen hier haalt gewoon zijn tentamens en ik kan dat dus ook! Ik moet gewoon nog even doorzetten en dan komt het allemaal goed!

Hebben jullie nog tips om je goed voor te bereiden op het terplekke schrijven van essays? X

Advertenties

2 thoughts on “Ierland week 13

 1. Ha Lottie, waarschijnlijk heb je je eerste essay al moeten maken, en ben ik beetje laat met reageren. Kan me zo goed je irritatie voorstellen bij die weetjes. Maar je kan er misschien wel een grappig essay bij schrijven als het daar tenminste over moet gaan. Al op internet gekeken bij essay schrijven hoe doe ik dat ? Goeie tips! Zoals inleiding, redenatie en conclusie. Ook tips over manier van schrijven. Lijkt me niet makkelijk. Had er zelf ook veel moeite mee vroeger….. Succes bij deze laatste loodjes! Met als beloning zo’n superhamburger! Ga ik ook maken. Misschien een essay over de hamburger???😍. Heb je ooit al dat boek van Angela’s ashes gehad? Dikke knuffel Wilma

  Liked by 1 persoon

  1. Hee oma, de samenvatting van dat boek heb ik gisteren af gemaakt! Eindelijk ben ik daar nu eerst klaar mee 🙂 en dat boek heb ik niet gehad geloof ik! Ik zou de hamburger zeker maken! Hij was heel erg lekker!
   Dikke kus, Lotte

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s