Bagel Burger

Ik heb inmiddels al wel wat geëxperimenteerd met hamburgers, zoals de Griekse hamburger of Vegetarische hamburger met gebakken banaan, maar nog nooit had ik een hamburger gemaakt met een bagel als broodje! Ik had echt heel erg veel zin in bagels deze week en het stond al heel erg lang op de planning om een broodje hamburger te maken, dus toen ik geen inspiratie had voor mijn avond eten dacht ik laten we die twee eens combineren. Het resultaat was best wel heel erg lekker! Dit is ook de eerste niet vegetarische hamburger die ik plaats, maar het vlees kan gewoon verwisseld worden voor een vegetarische hamburger! Zelf vond ik de hamburger zeer geslaagd!

Ingrediënten:
1 Bagel
1/2 Tomaat
1/2 Paprika
1/5 Ui
2 Champignons
30 gr Wensleydale met cranberry kaas (zonder cranberry kan ook, maar de cranberries maken de burger net even wat specialer)
1 portie frietjes of aardappeltjes (zelf had ik zoete aardappelfrietjes gemaakt)

Begin met het snijden van de groenten, zorg ervoor dat je alles in plakjes snijdt (zelf vind ik het altijd makkelijker om de burger te beleggen als de groenten gesneden zijn in plakjes). Beleg hierna de bagel met de tomaat, paprika en ui. Begin nu met het bakken van de frietjes of aardappeltjes. Bak vervolgens de hamburger en voeg halverwege de champignons toe. Als de hamburger bijna klaar is leg je de kaas bovenop de hamburger, dit zorgt ervoor dat de kaas net even iets meer smelt! als de hamburger gaar is beleg je hier de bagel mee en als laatste leg je de champignons bovenop de hamburger. Nu alleen nog de bovenkant van de bagel bovenop leggen en de burger is klaar! Als je frietjes of aardappeltjes klaar zijn kan je eten.

wp-1480452095600.jpg

Eetsmakelijk! X

Advertenties

2 thoughts on “Bagel Burger

  1. Lieve Lotte, wat een verrassing vanmiddag op de mat toen ik thuiskwam. Dank je wel voor je lieve en schattige kaart! Je hebt het niet zo gemakkelijk gehad de laatste weken, Kees weg, kouwe voeten en ook nog ziek! Ik lees een beetje soms beetje veel heimwee naar Nederland, kan ik me helemaal voorstellen vooral nu je het eind van je tijd in Ierland ziet naderen. Het is heel jammer dat ik niet kon komen om te zien waar je woont etc. maar ik zie veel foto’s voorbij komen en wij bewonderen je talent op de trampo en met het planken enorm! Heb het ook geprobeerd bij fitness maar zakte steeds door….. Ik denk veel aan je, nu met Sinterklaas en ben benieuwd of je daar ook wat meekrijgt ervan of het viert. Je kadootje ligt hier klaar als je thuiskomt. En we zingen een liedje voor je. Ik moet nu nog een paar pakjes scoren, want wij vieren het zaterdag bij Ciska. Wel lieverd, fijn om te zien dat je het verder heel goed maakt, heerlijke recepten maakt (ik wil ook zo’n burger) en geniet. En nog even dan zien we elkaar weer. Ik verheug me erop! Dinsdagen weer oppakken, yes! Veel liefs, Wilma

    Liked by 1 persoon

  2. Hee oma, wat een leuke reactie 🙂 en planken is ook lastig! Ik kom nu niet verder dan 1 minuut en 15 seconden wat zeeeeer frustrerend is. Ik ga hier helaas geen Sinterklaar vieren, maar thuis met vriendinnen wel 🙂 en we moeten zeker de dinsdagen weer oppakken als ik thuis ben 🙂 Groetjes aan de familie 🙂
    dikke kus,
    Lotte

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s