Ierland week 14

Nog 3 weekjes te gaan! Langzaam kruipen de dagen nu voorbij. Helaas staat er nu niet meer veel leuks op de planning. Deze week ga ik alleen nog naar Galway en in de laatste week is er nog een afscheidsfeestje en ik ga nog schaatsen met de trampoline vereniging.

Ik zit deze week dus opgesloten in de bibliotheek op zaterdag na. Er is niets zo verschrikkelijks als weten dat je de hele bibliotheek moet zitten te studeren, ik moet mezelf dan vrij geven in de avond! Doe ik dit niet, dan is de energie en motivatie snel op. Na deze week moet ik nog 2 weken, dus ik moest deze week niet te veel leren. Dit had wel als gevolg dat het niet voelde alsof ik heel veel had gedaan. Dit was wel zo, gelukkig, maar het tempo ligt lager dan als je een halve week al je energie in het studeren stopt.

Vanaf donderdag begon ik toch iet wat meer te stressen ook al vielen de cijfers die ik terug kreeg erg mee en waren ze best goed! De druk om nu te presteren tijdens mijn examens is dus wat lager! Toch ben ik alsnog redelijk gestrest, want het allerlaatste dat ik wil is in het tweede semester extra vakken gaan doen. Nu ik dit jaar mijn bachelor (hopelijk) ga afronden wil ik ook gewoon al mijn vakken halen! De afgelopen twee jaar vlogen echt voorbij en het zou goed staan op mijn cijferlijst als ik geen vakken van mijn uitwisseling hoef over te doen. Gelukkig gaat het studeren best wel goed nu, ik heb mijn studie drive weer te pakken en die levert mij vaak resultaten op waar ik blij mee ben!

Op zaterdag ging ik met twee vriendinnen naar Galway, een fijne rustdag na al het studeren. Toch had ik bijna de neiging om deze dag af te zeggen, er moet namelijk nogal wat gesleuteld worden aan mijn kennis! Toch denk ik dat het goed gaat komen en dat alles op zijn plek valt tijdens de tentamens, dus: “Galway here I come!”. De dag zelf begon niet heel erg leuk. Ik werd nogal gedesorienteerd wakker toen de wekker af ging. Het duurde eventjes voordat ik doorhad wat er aan de hand was. Toen we eenmaal in Galway aangekomen waren gingen we op zoek naar een pub om the eten. Uiteindelijk belandden we in “The Front Door”. We hebben hier echt heel erg lekker gegeten, ik heb helaas geen foto gemaakt (ik had te veel trek en moest echt meteen beginnen met eten). Hierna zijn we gaan rondlopen in Galway, het weer was helaas heel erg grauw. Het weer kan Ierland echt maken of breken, met een zonnetje wordt Ierland namelijk echt 10 keer zo mooi! We zijn toen naar de haven gelopen. Dit was leuk om te zien, maar ik miste de zon gewoon. Toen we terug naar het centrum liepen kwamen we een markt tegen waar ik 3 oorbellen heb gekocht voor mijn tweede gaatje, nu alleen hopen dat ik ze binnenkort in kan doen! Na het leuke de leuke markt gingen we opzoek naar een pub om een wisky proeverij te doen! Dit was echt een hele opgave… Alle pubs zaten namelijk vol met rugby fans die een wedstrijd aan het kijken waren, uiteindelijk kwamen we terrecht in een pub waar we aan de bar de whisky proeverij konden doen. De proeverij viel mij een klein beetje tegen, ik ben er achter gekomen dat ik geen pure whisky drinker ben. De whisky zelf was wel lekker, maar gewoon niet echt iets voor mij. Na de whisky proeverij zijn we nog even gaan shoppen in Galway en ik heb toen een hele leuke rok gekocht bij de Vero Moda. Daarna zijn we via de kerstmarkt (die er echt heel erg leuk uit zag) teruggelopen naar het busstation om vervolgens weer terug te gaan naar Limerick. We hadden best wel weer trek toen we aankwamen in Limerick en gingen opzoek naar een all you can eat sushi restaurant. Ik moet zeggen, met het all you can eat concept zijn ze niet echt bekend hier in Ieland. Het was dus nogal een zoektocht om zo’n restaurant te vinden! Uiteindelijk kwamen we terrecht bij een Thais Japans restaurant genaamd: Clover. Hier hebben we sushi en chinees gegeten voor 13 euro pp. Dat was dus nogal goedkoop. De sushi kon gepakt worden van een lopende band die langs alle tafels liep, maar er waren niet zo veel soorten waar we uit konden kiezen (voor 13 euro heb ik daar alleen echt geen problemen mee). Het eten was erg lekker, maar de service een beetje ongemakkelijk. Het leek een beetje alsof de ober nog maar een paar dagen in de horeca werkte, hij deed wel erg zijn best en we hebben een hele leuke avond gehad! Toen ik eenmaal thuis was kwam ik er alleen achter dat ik mijn tas van de vero moda met mijn rok ergens had laten staan. Ik heb toen meteen het restaurant opgebeld en ben naar de bus gerend. Gelukkig nam het restaurant op en hadden ze mijn tas gevonden. Natuurlijk was de bus te laat en had ik de eigenaar bijna gemist, als ik de eigenaar gemist zou hebben zou ik de volgende dag terug moeten komen en dat had ik echt verschrikkelijk gevonden! Gelukkig was dat niet nodig! Toen ik bij de bushalte aankwam om de bus terug naar huis te nemen zag ik een vriend van mij staan met een lekke band. Zijn fiets mocht hij helaas niet meenemen in de bus, dus ben ik samen met hem terug gelopen naar huis. Dit duurde 50 minuten, maar na al dat eten was het wel even lekker om een stuk de wandelen! Eenmaal thuis ben ik meteen mijn bed ingedoken en viel ik als een blok in slaap.

Op zondag moest ik gewoon weer leren, maar motivatie was helaas niet aanwezig. Uiteindelijk heb ik wel gedaan wat ik moest doen, helaas ging dit gepaard met veel tegenzin.

Fijne week! X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s