Opinions: We moeten perfect zijn

Ik zou het graag willen hebben over het beeld dat de media presenteren als het ideale lichaam. Na december zullen op verschillende media weer allerlei artikelen verschijnen over hoe wij, vrouwen, de kerst kilo’s er weer af kunnen trainen en hoe wij ons lichaam zomer klaar kunnen trainen. Het valt mij op dat de standaard waaraan moet worden voldaan steeds hoger komt te liggen, terwijl het niet altijd mogelijk is om hieraan te voldoen.

Juist over dat onrealistische beeld wil ik het hebben. Met alle fitgirls en de achterwerken van de Kardashian’s die steeds meer aandacht krijgen, worden deze lichamen steeds normaler. Wat veel mensen alleen vergeten is dat zo’n laag vetpercentage niet altijd mogelijk is en dat Kim Kardashian waarschijn plastische chirurgie heeft ondergaan om zulke enorme billen te krijgen (ze ontkent het alleen, dus we kunnen alleen maar speculeren). Deze beelden worden neergezet alsof ze te bereiken zijn, maar niet iedereen heeft hier de juiste lichaamsbouw voor of de juiste genen. Sommige lichamen raken heel langzaam kilo’s kwijt terwijl het bij andere lichamen een stuk sneller gaat. Hierdoor kan dus niet iedereen hetzelfde lichaam bereiken als er evenveel energie en tijd in wordt gestopt.

Toch is het wel goed dat deze fitgirls hun workouts en gezonde recepten delen. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld opzoek ben naar gezonde recepten of nieuwe workouts. Het moet tegelijkertijd ook gezegd worden dat het gewoon niet voor iedereen mogelijk is om zo’n lichaam te bereiken met de middelen die ze hebben. Ook hebben sommige mensen bredere schouders of heupen, of minder brede schouders of heupen. Aan die bouw zit je vast en is het dus niet altijd mogelijk om jouw ideale lichaam te krijgen. Ik kan me alleen erg goed voorstellen dat als je al die “mooie” lichamen ziet van deze fitgirls en beroemdheden, jij je minder goed kan voelen over jezelf omdat het je niet lukt om ook zo’n lichaam te krijgen. Het wordt ons namelijk van alle kanten opgedrongen om slank te zijn en curves te hebben.

Tegenwoorden worden ons hele makkelijke oplossingen gegeven om af te vallen en jouw gewenste lichaam te krijgen. Vaak worden deze beroemdheden en fitgirls met de gewenste lichamen gebruikt om deze makkelijke oplossingen te promoten. Zo zijn er op TV veel reclames voor middeltjes om af te vallen en komen bij sommige “beroemde” instagram accounts van mensen met de gewenste slanke lichamen sluikreclames voorbij voor de “SkinnyMint teatox”. Bij deze reclames lijkt het altijd alsof afvallen erg makkelijk is. Toch is de kans groot dat deze simpele oplossingen niet het gewenste effect hebben of dat nadat het gewenste gewicht is bereikt alle kilo’s er weer aankomen als het afval middel niet meer wordt genomen. Als deze afval middeltjes niet werken voor iemand is het dus eigenlijk extra vervelend, want het middel zou een makkelijke oplossing moeten zijn. Het middel werkt alleen bij jou niet goed en de kilo’s komen er weer snel bij, dat moet een soort gevoel geven alsof jij ontzettend faalt, terwijl dat niet zo is.

Ik zou graag willen dat iedereen tevreden is met zichzelf en streeft naar gezond zijn. Natuurlijk kan je wat aan je lichaam willen veranderen en dat is niet perse erg, want het helpt ons ook om gezond te blijven als je hier niet in door slaat. Toch moeten we ons ook realiseren dat als het niet jouw beroep is om er op een bepaalde manier uit te zien het het allerbelangrijkste is dat je gezond bent en dat het niet erg is als je niet het kardashian lichaam, of het typische “fitgirl” lichaam hebt. Wees blij met jezelf en jouw lichaam en probeer gezond te zijn!

a09681166fbf732f781aa4f3d054191d

Heeft het beeld van de perfecte vrouw dat aan ons wordt gepresenteerd ook invloed op jouw zelf beeld? X

Advertenties

3 thoughts on “Opinions: We moeten perfect zijn

 1. Ik ben het helemaal eens met jouw artikel. Het is zelfs goed dat je hierop wijst.
  Toch denk ik dat we allemaal een beetje hypocriet zijn op dit vlak. 🙂
  Ik zal een voorbeeld geven:
  Er was eens een mollig, niet al te mooi meisje, dat verliefd was op een, er heel goed, sportief en slank uitziende jongen. Ze maakte geen kans bij die jongen (hij had keuze in overvloed). Dat meisje confronteerde die jongen met het feit dat ze afgewezen was door haar uiterlijk. Ze wees hem erop dat het innerlijk veel belangrijker is en dat ze niet snapt waarom hij haar niet wilde. Maar tegelijkertijd kiest dat meisje er ook de best uitziende jongen uit. Ze wijst andere mollige, niet zo goed uitziende jongens ook af. 😀 Begrijp je wat ik bedoel? In feite moest die jongen haar met haar eigen principe geconfronteerd hebben.
  Het is inderdaad niet mogelijk om er allemaal “perfect” uit te zien, maar toch streven of verlangen we er allemaal naar. 🙂
  Ik denk dat jij de beste raad mee geeft: je gezonde verstand gebruiken en relativeren.

  Vriendelijke groet

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s