Nederland Ik Mis Je!

Nog maar anderhalve week en dan ben ik weer in Nederland en ik moet zeggen, ik ben blij om weer naar huis te gaan! Ierland is echt heel erg leuk en ik zou graag nog een keer terugkomen, maar ik ben thuis wel gaan missen! Ik ga in deze post dus vertellen wat ik allemaal mis aan thuis!

groningen

Familie, vrienden en vriendje
Ik mis mijn familie, vrienden en vriendje echt! Het is best wel anders om steeds via skype of whatsapp met ze te praten. Ik wil gewoon graag weer gezellig met iedereen kunnen afspreken of om even bij familie langs te gaan, dat voelt toch echt een stuk persoonlijker en leuker.

Groningen
Groningen mag dan wel een kleine stad zijn, maar je kan er bijna alles wel vinden. Hier zit ik vast aan Limerick en dan moet ik ook nog eens eerst de bus nemen voordat ik eindelijk in Limerick ben. Ook mist Limerick gewoon aan aantal leuke winkels en is het niet echt een stad waar veel te doen is. Groningen voelt ook nog eens veel gezelliger aan.

Mijn eigen kamer
Het is heel handig om een al ingerichte kamer te hebben als je een erasmus student bent, maar ik mis mijn eigen kamer wel. Het voelt gewoon meer als je eigen plekje als je zelf je kamer hebt ingericht! De kamer waar ik nu in zit is een beetje saai en standaard. Ik heb hem wel een beetje opgeleukt met accessoires, maar omdat ik weet dat ik ook weer weg ga heb ik er niet een hele gezellige kamer van gemaakt. Mijn koffers staan zelfs gewoon in mijn kamer omdat er geen andere plek is om ze op te bergen.

Nederlands eten
Ik mis de kaas, in Nederland is die gewoon een stuk lekkerder! Ook mis ik de dropjes, mijn moeder heeft mij dan wel een hele voorraad gegeven toen ze op bezoek was, maar als die op zijn dan kan ik hier geen nieuwe kopen. Ook mis ik de Nederlandse snackbar, de patatjes zijn hier minder lekker en ze hebben natuurlijk niet de Nederlandse bitterballen, kroketten, frikandellen etc. Ook mis ik de Nederlandse chinees waar ze heerlijke nasi hebben! Ik mag thuis dan wel niet heel veel mayonaise eten, maar de mayonaise in Nederland is gewoon lekkerder!

De Nederlandse supermarkt
Ik doe hier al mijn boodschappen bij de Aldi, de Ierse Aldi is al een stuk uitgebreider dan de Nederlandse, maar ik mis gewoon een aantal dingen. Ze hebben bijna geen vleesvervangers en ook niet alle groenten. Ik moet van sommige groentes altijd meer dan 1 kopen, courgettes zijn bijvoorbeeld altijd per twee verpakt. Ook mis ik tortelini en al die verschillende soorten pasta’s die ik altijd voor lief nam in bijvoorbeeld de Jumbo of de Albert Heijn. Ik mis gewoon de keuze van thuis, als ik hier naar een andere supermarkt wil moet ik eerst een behoorlijk stuk een heuvel op fietsen.

Mijn fiets
Ik heb hier wel een fiets, maar dat is een soort mountainbike zonder spatbord. De Nederlandse fietsen zijn een stuk comfortabeler om op te fietsen! Ook kan je iemand achterop meenemen of op je bagagedrager je zware boodschappen laten steunen.

Fietspaden
In Nederland is er altijd een plek voor fietsers en kom je niet snel terrecht op een weg met auto’s die harder dan 30 rijden. Hier in Ierland houden de fietspaden vaak gewoon ineens op en moet je de weg delen met auto’s die 50 rijden. Ik ga vaak dan maar fietsen op het voetpad, maar soms wordt die ineens te smal om nog normaal op de kunnen fietsen. Ik mis al die goed aangelegde fietspaden in Nederland dus best wel!

Dit is dus wat ik allemaal mis aan thuis en ik kan niet wachten om daar gewoon weer alle dingen die ik mis te gaan doen, zoals lekker veilig op een goed aangelegd fietspad fietsen!

Wat zouden jullie missen aan Nederland? X

Advertenties

6 thoughts on “Nederland Ik Mis Je!

  1. Hi liefie, heb net gereageerd op je verhaal over retour Nederland en hoe heerlijk dat is, maar ik ben bang dat ie niet verstuurd is o.i.d. Als je het wel hebt gekregen, merk ik het nog wel en anders schrijf ik straks een nieuw stukje onder de kop welkom thuis!! Volgens mij missen we je hier ook allemaal, liefs, Wilma

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s