How to do piercings

De titel geeft het al een beetje weg, ik ga jullie informatie geven over piercings. Nu ben ik niet alwetend, maar ik kan jullie vertellen over mijn ervaringen en misschien heb je er iets aan. Ik heb zelf een navelpiercing en helix piercing (in mijn oor dus). Sinds eind augustus heb ik ook een tweede gaatje.

Allereerst lijkt het mij goed om het te hebben over wanneer je een piercing neemt. Ten eerst moet je 16 jaar en ouder zijn als je een piercing wil nemen, jonger kan ook maar dan moeten je ouders het goedkeuren en met je mee. Ik was al ouder dan zestien, maar ik vroeg wel elke keer aan mijn ouders wat ze ervan vonden als ik een piercing nam. Anders krijg je een moment waarop je ouders zien dat je een piercing hebt en ineens zeggen wat heb jij nou? Dat moment had ik ook met mijn vader een half jaar nadat ik mijn helix had laten zetten, hij was compleet vergeten dat ik hem had laten zetten.

Ten tweede, een piercing neem je voor jezelf. Het gat in mijn buik blijft, daar heb ik wel eerst goed over nagedacht. Over het algemeen worden de gaatjes die piercings achterlaten wel kleiner, maar ze verdwijnen meestal niet volledig. Denk er dus goed over of je op je veerstigste met een gat in je oor of wenkbrauw wil rondlopen.

Als je eenmaal hebt besloten welke piercing je wilt moet je opzoek naar een goede piercer! Je kan online opzoek gaan naar reviews van piercers in de buurt, maar deze zullen hoogstwaarschijnlijk tegenstrijdig zijn. Het belangrijkste is dat jij je fijn voelt bij de piercer, doe je dit niet ga dan naar een andere piercer want hij of zij gaat wel een gat in je prikken.

Als de piercing eenmaal is gezet moet je hem goed verzorgen! Doe dit niet half, maar zoals het hoort. De piercer zegt waarschijnlijk dat je het moet wassen met zeep of heeft een ontsmettingsmiddel voor je. Mijn wondermiddel was betadine. Mijn dokter raadde dit aan toen ik met mijn navelpiercing heen ging om te checken hoe het ging. Het is een ontsmettingsmiddel dat niet de goede bacteriën dood, gebruik een wattenstaafje om de betadine aan te brengen. Ik zou betadine echter alleen gebruiken als je problemen hebt met je piercing. Het genezingsproces duurt namelijk langer als je betadine gebruikt, maar het houdt de piercing wel rustig. Het meest belangrijke is dat je je piercing niet te vroeg verwisseld. Mijn nieuwe gaatje was na zes weken nog steeds niet genezen, hij raakte meteen geïrriteerd toen ik hem verwisselde. Je moet zelf aanvoelen wanneer je je piercing kan verwisselen, maar ik raad zeker aan om hem pas te verwisselen als je er een tijd geen last van hebt gehad (denk aan een een halve tot een hele maand).

Als hij eenmaal genezen is kan je shoppen voor nieuwepiercings! zelf vind ik het fijn om ze online te bestellen dan bij een winkel als de six. Online zijn ze over het algemeen goedkoper, heb je meer keus en kan je de juiste maten invoeren. Winkels hebben wel een bepaalde stijl, dus soms vind je dan net die ene leuke piercing!

Veel succes met jullie piercings!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s