Ierland, ik zal je missen

Inmiddels ben ik al weer drie weken thuis en de tijd vliegt hier echt voorbij. Ik heb gelukkig al weer een groot deel van mijn vrienden weer gezien en ben een goed stuk op weg met het terug verhuizen van al mijn spullen naar mijn kamer. Toch mis ik Ierland tussen al deze drukte door wel. Het is zo’n ontzettend fijn land waar ik echt nog een keer naar terug wil! Hieronder zal ik jullie vertellen wat ik allemaal mis en waarom, misschien willen jullie daardoor ook nog wel naar Ierland toe!

Het weer
Dit klinkt misschien een beetje gek omdat Ierland er om bekend staat dat het weer niet echt geweldig is, maar ik vond het heerlijk daar. Het regende echt helemaal niet zo veel als verwacht en vooral in de laatste weken was er bijna geen wolkje te zien. Met dit weer heb ik ook nog zonder jas gelopen, en dat in december! Op die momenten was ik echt zo verbaasd, het was gewoon bijna kerst en ik liep daar buiten zonder jas. Natuurlijk waren er geen zomerse temperaturen, maar als de zon eenmaal scheen was het zo lekker warm! Naast dit mooie weer heb ik ook de mindere dagen meegemaakt met veel regen en weinig zon. Het kan echt een hele dag regenen in Ierland, gelukkig waren er minder dagen met veel regen dan verwacht! Bovendien kan het ook echt een hele dag regenen in Nederland, maar het is me nog nooit gelukt om zonder jas in Nederland rond te lopen in december en het niet ijskoud te hebben.

De sfeer
In Ierland lijkt het wel alsof alle mensen veel minder last van stress hebben en ze zijn gewoon een stuk relaxter. In Ierland is het alleen zo dat het allemaal minder stipt geregeld is en mensen het ook niet zo veel uitmaakt. Zo zijn alle bussen te laat en dan ook niet net te laat, maar minstens vijf minuten! Je moet daar dus ook wel echt je hoofd koel houden en gewoon geduldig zijn en een relaxte houding aannemen wil je het daar uithouden. Het is alleen zo dat je door het aannemen van deze houding overal een stuk relaxter mee om gaat. Zelf werd ik hier ook wat rustiger van en was ik ook minder gestrest omdat ik me niet meer druk maakte om dingen die niet goed geregeld zijn of bussen die niet op tijd komen. Ook was iedereen in Ierland echt een stuk aardiger dan in Nederland en met aardiger bedoel ik dan aardiger tegen vreemde mensen die ze niet kennen. Ik denk dat ik dat wel echt mis, de Ieren tonen hun vrolijke emoties veel meer aan vreemde mensen dan Nederlanders en zijn ook spontaner naar vreemde mensen toe!

De natuur
Op de foto’s die ik online heb gezet is het vast wel te zien, maar de natuur in Ierland is zo ontzettend mooi! Nederland is in vergelijking met die natuur eigenlijk heel erg saai. Ik vond sommige plekken die ik heb mogen zien in Ierland zo ontzettend indrukwekkend dat ik terug wil. Ik zou dan heel erg graag daar rond willen touren met een auto en op zoek gaan naar al die ontzettend mooie plekken die er zijn.

Nieuwe vrienden
Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik nu weer al mijn vrienden in Groningen kan opzoeken, maar je bouwt in vier maanden uiteindelijk toch wel een goede band op met mensen waarmee het goed klikt! Het is dan toch een beetje gek dat je deze mensen ineens niet meer iedere week ziet en daar veel minder contact mee hebt. Het was wel een beetje gek om vriendschappen op te bouwen terwijl je weet dat je na vier maanden weer weg gaat. Je staat er dan toch een beetje anders in, maar met sommige mensen klikt het gewoon goed op bepaalde manieren en het is dan toch jammer dat je niet dichterbij elkaar woont!

dsc_8157

Ik ga Ierland in ieder geval erg missen, ook al ben ik erg blij om weer thuis te zijn! Ik ga met veel plezier terug kijken naar mijn ervaring in Ierland en ik hoop dat ik nog een paar keer terug mag!

Zouden jullie ook in het buitenland willen studeren? X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s