Skiën, Help!

Na drie jaar is het eindelijk zo ver: Ik mag weer skiën! Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in een hotel aan de piste met mijn familie. We zitten in Puy St. Vincent en het gebied is echt heel erg mooi. De sneeuwval is op dit moment alleen wat minder, maar we kunnen vanaf de hoogste piste wel helemaal terug skiën naar 1400 meter hoog, waar ons hotel zit! De sneeuw die er wel ligt wordt onder andere mogelijk gemaakt door heel erg veel sneeuwkanonnen die gelukkig genoeg sneeuw produceren om de pistes bedekt te houden. Het mooie aan dit gebied in deze periode is dat het nu laag seizoen is en dat de Fransen nu geen kerst vakantie hebben geloof ik. Het is dus ontzettend rustig! Dit is echt iets wat ik heerlijk vind, want na het breken van mijn knie toen ik veertien was tijdens het skiën vind ik het niet meer zo prettig om te skiën als het echt heel erg druk is… Gelukkig is het dat dus niet en dat is echt een perfecte omstandigheid om weer te beginnen met skiën!

Zondag was het dus zo ver, op 1 januari stond ik weer op skies. Dat was nog best wel spannend. Toen stond ik daar dus bovenaan de piste, dat was wel een beetje slikken. Wist ik nog wel hoe ik bochtjes moest maken, zou ik heel genant onderuit gaan, zoals kindjes altijd doen: in de pizzapunt en dan storten ze gewoon in ofzo, zitten ze ineens op hun billen in de pizzapunt. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd, maar ik mocht wel in het begin met een slakken tempo achter mijn vader aan waarbij we dan van de ene kant van de piste naar de andere kant gingen. Gelukkig had ik het gevoel al vrij snel weer te pakken en kon ik goed met de rest van de familie mee komen toen we die weer gevonden hadden op de piste. Toen we ons bij hun aansloten kon ik natuurlijk niet meer zo makkelijk achter mijn vader aan skiën en vloog ik hem echt voorbij op een ontzettend mooie rode piste! Dat gevoel was zo fijn! Mijn vader was er alleen iet wat minder blij mee en zei dat ik het wel voorzichtig aan moest doen. De volgende keer dat we die piste namen zei hij ook tegen mij dat ik mezelf niet nog een keer als een soort kanonskogel van de berg af mocht gooien… Ik snap ook wel waarom hij dat zei, maar ik ga gelukkig niet sneller dan dat ik zelf denk dat ik aankan op dat moment (ja opa’s, oma’s, moeder en vader, ik doe wel voorzichtig hoor!). Uiteindelijk ging de eerste ski dag dus best wel goed en ben ik ontzettend blij dat ik mee ben gaan skiën! Na de eerste dag bleek alleen wel dat mijn lichaam skiën echt niet meer gewend is, want ik had echt hele zware benen aan het einde van de dag! Gelukkig kon ik de rest van de week nog wel gewoon skiën en heb ik echt een ontzettend leuke week gehad en kan ik niet wachten tot de volgende keer!

Wat vinden jullie van skiën? X

 

Advertenties

2 thoughts on “Skiën, Help!

 1. Ik heb nog nooit op de latten gestaan. Op mij hoef je dus niet te rekenen voor hulp ! 🙂
  Lijkt me wel leuk. Maar wat me nog leuker lijkt, is de après-ski-bar ! Je zal me daar eerder vinden, dan op de latten. 😛 😉

  Vriendelijke groet

  Liked by 1 persoon

  1. De après-ski-bar is ook zeker leuk! Maar dan is de volgende ochtend vroeg opstaan om te gaan skiën erg lastig, dus dat sla ik bijna altijd over! Maar skiën is erg leuk en nog leuker als je het met een groep vrienden doet, ik kan het je zeker aanraden!
   Groetjes, Lotte

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s