Sporten: Terug in het ritme

Vorige week had ik niet een hele goede sportweek, maar deze week ging al een stuk beter! In plaats van 1 keer, ben ik 3 keer naar de aclo geweest en heb ik voor het eerst weer bodyfit gevolgd. Mijn buikspieren zijn door de docent echt weer keihard straks! Ik ben er heel erg blij mee dat ik eindelijk weer naar de aclo kan!

sporten

In Ierland was er wel iets soortgelijks, maar het zat toen echt niet in mijn ritme om nog extra te gaan sporten en ik kon mij er gewoon niet toe zetten. Ik moet zeggen dat ik daar deze week ook moeite mee had. Op maandag ging ik samen met mijn vriend naar circuit training en dat ging best goed! Ik merkte meteen dat ik al weer wat meer aan kon dan de vorige keer en was hier erg blij mee. Ook was het maandag nog wel makkelijk om mezelf naar de aclo te slepen aangezien ik met mijn vriend ging sporten en dat is wel gezellig. Op woensdag had ik er al wat meer moeite mee, maar ik was nog steeds vast beraden om drie keer per week te gaan sporten en ging ik met een beetje tegenzin naar bodyfit toe. Waar ik weer een klap in mijn gezicht kreeg, want dit was best wel zwaar… ook de bodyfit lessen kon ik minder goed volhouden dan vorig jaar. Ik moet zeggen dat dit onder andere wel kwam door mijn inspannings astma, er zat oefeningen in de bodyfit les die best veel kracht en inspanning vergden van mijn lichaam en het werd toen steeds moeilijker om normaal te blijven ademhalen. Af en toe moest ik dus eventjes op adem komen na een zware cardio oefening. Gelukkig zat de zwaarste oefening aan het einde van de les en kon ik daarna weer rustig op adem komen, want daarna kon ik echt niet meer verder. Vrijdag was de les iet wat intensiever, of zo voelde het alleen… want toen had ik na een inspannend stukje bovenbeen oefeningen al vrij snel last van mijn inspanningsastma, ook al hal ik wel mijn pufje genomen (note to self: misschien maar opzoek naar een nieuw pufje)… Ik kon deze les qua kracht wel beter volhouden en dat maakt me blij! Het koste me alleen veel moeite om mijn fiets te pakken en naar de aclo te fietsen want ik had niet heel erg veel energie om te gaan sporten. Gelukkig beviel de les van woensdag mij best wel goed en dat gaf mij de motivatie om toch maar wel naar die bodyfit les op vrijdag te gaan!

Hebben jullie er ook wel eens moeite mee om naar de sportschool te gaan? X

Advertenties

2 thoughts on “Sporten: Terug in het ritme

  1. Het is toch normaal dat je niet meer gewoon kan ademhalen bij zware inspanningen? Of begrijp ik het verkeerd?
    Als ik tot het uiterste ga, blaas ik uit als een stoomlocomotief, heel krachtig en dat maakt lawaai (als stoom onder druk). Maar ik kan die inspanning verder blijven leveren. Indien ik normaal zou ademen, zou ik dat ook niet kunnen hoor. Heb je al eens geprobeerd om heel krachtig uit te blazen, zodat je sneller kan inademen?
    Het is ook een beetje zoeken naar een ritme, de ademhaling afstemmen op het ritme van de bewegingen. Altans, dat is mijn ervaring.

    Vriendelijke groet

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s