Spicy couscous met chorizo

Dit is echt 1 van mijn favoriete recepten, mijn stiefzusje had dit een keer gemaakt een paar jaar geleden en ik was meteen om! Het is een gerecht dat je zo pittig kan maken als je zelf wilt en door de yoghurt blijft het wel fris!

wp-1485098635617.jpg

Ingrediënten voor 3 porties (of 4 kleinere erg lekker in combinatie met komkommer salade)
250 gr Chorizo
3 Paprika’s
2 Uien
4 Tomaten
2 teentjes Knoflook
1 Jalapeño peper
Yoghurt
Couscous voor 3 personen (of 4)

Begin met het snijden van de uit, knoflook en de chorizo. Doe deze vast in de pan zodat er meer ruimte is op je snijplank (maar zet de pan nog niet op het vuur). Snijdt daarna de tomaten, paprika en peper in stukjes. Begin hierna met het bakken van de ui, knoflook en de chorizo. Voeg de tomaten, paprika en peper toe als de chorizo een beetje krokant is, dus niet meer zo zacht. Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking. Als de couscous en de saus klaar is schep je deze op en als laatste voeg je wat yoghurt toe zoals op de foto. 

Wil je het gerecht wat pittiger/heter/scherper maken kan je ervoor kiezen om de zaadlijsten in de peper te laten zitten, door sambel toe te voegen vlak nadat je ook de tomaten, paprika en peper hebt toegevoegd of door een extra jalapeño peper toe te voegen. 

X

Advertenties

One thought on “Spicy couscous met chorizo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s