Serie tips: Vikings

Ik ben gek op het kijken van series en volg er ook veel. Ik zou daarom graag een nieuwe rubriek willen beginnen waarin ik deze series met jullie deel! Hopelijk vinden jullie het interessant om te lezen en misschien kijken jullie de series zelf als of beginnen nu met het kijken van deze series. Ik zou graag willen beginnen met de serie Vikings (die wordt opgenomen in IERLAND!)

vikings

Er is net een nieuw seizoen uit en ik vind het weer ontzettend leuk! De serie is gebaseerd op het legendarische Noorse verhaal over Ragnar Lothbrok en zijn zonen. In de serie komt de viking cultuur naar voren en ook heel duidelijk het verschil tussen hun geloof en het Christelijke geloof. Ragnar wordt uiteindelijk een zeer belangrijk man en dus gaat politiek ook een rol spelen, net als bedrog. Dit alles maakt de serie extra leuk en spannend soms! Het leuke aan deze serie is dat ook vrouwen een belangrijke rol spelen in die tijd en dat zij net zo hard vechten als de mannen. De serie heeft dan ook meerdere sterke vrouwelijke rollen die een grote invloed hebben op het verhaal. Dit vind ik zelf erg leuk, omdat vrouwen in die tijd vaak een onderdanige rol hadden in de rest van Europa. Als je nu besluit om vikings te gaan kijken moet ik je wel waarschuwen dat het redelijk bloederig wordt! Hier moet je wel tegen kunnen, maar ik vind dat de serie dit ook nodig heeft om geloofwaardig te blijven. Zo brengen de vikings offers aan de goden (levende mensen worden ook geofferd) en zijn de gevechten die de vikings vechten vaak bloederig omdat zij vechten voor eer en als zij doodgaan tijdens een gevecht krijgen zij een goed leven in het hiernamaals!

Seizoen 4 is net afgelopen, dus ik zou zeggen ga vooral kijken en laat je meeslepen met deze ontzettend leuke en goede serie!

Advertenties

2 thoughts on “Serie tips: Vikings

 1. “Vikings” en “Game of Thrones” zijn mijn favoriete series. Eigenlijk de enige die ik volg.
  Prachtige en bloederige series. šŸ™‚
  In “Vikings” zijn Ragnar en Floki mijn favoriete personages. Ik vermoed dat jij een fan van Lagertha bent. Juist? šŸ™‚

  Fijn weekend !

  Liked by 1 persoon

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Ik vind game of thrones geweldig, maar die ga ik denk ik niet behandelen omdat dat een zeer bekende serie is en vikings is in mijn kennis kring veel minder bekend, dus die serie wou ik even in het zonnetje zetten šŸ™‚ en het klopt inderdaad dat ik fan ben van Lagertha, maar eigenlijk van alle hoofdpersonen/belangrijke rollen, de hele familie Lothbrok! Ik vind dat de karakters goed zijn neergezet en natuurlijk hoe belangrijker de persoon hoe beter je een beeld van dat karakter krijgt!
   Jij ook een fijn weekend!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s