Turnen: SPIERPIJN

Ik ben nu bezig met mijn tweede week turnen en ik heb na elke training weer spierpijn… Ik vraag me echt oprecht af hoe ik dit voor elkaar krijg, ik heb hiervoor namelijk het sporten weer goed opgepakt en kan inmiddels weer zonder problemen een bodyfit les volhouden. De kracht oefeningen die we doen elke training zijn ook ongeveer vergelijkbaar en duren helemaal niet zo heel lang zelfs!

stugg_logo_gekleurd

Toch heb ik spierpijn en ik weet echt niet hoe het kan. Vooral mijn armen en buikspieren. Mijn armen snap ik enigzins wel, ik heb al acht jaar niet meer aan de brug gehangen en het is best wel zwaar! De buikspieren waren alleen een echte verassing, bij bodyfit doe ik de buikspier oefeningen altijd zonder probleem en is spierpijn daarna ook echt een uitzondering. Ik ben dan aan de ene kant wel blij met de spierpijn, maar het is wel een beetje een deuk in mn ego hoor! Ik dacht altijd dat mijn buikspieren redelijk sterk waren, maar er kan dus nog heel veel verbeterd worden.

De oefening die mij de meeste spierpijn gaf zal ik binnenkort met jullie delen, want het was echt zwaar! Voor nu hoop ik vooral dat ik steeds minder spierpijn zal krijgen en dat ik ook echt vorderingen zal kunnen maken met turnen, want ik vind bepaalde dingen of eng, of ik heb er gewoon echt de kracht nog niet voor en dat is wel jammer!

Wat geeft jullie altijd spierpijn?

 

Advertenties

2 thoughts on “Turnen: SPIERPIJN

 1. Zou het niet kunnen dat je te snel wil gaan? In je vorige blog las ik dat je vier uur aan één stuk traint. Vier uur! Zou het niet beter zijn om rustig aan op te bouwen? Zou het niet kunnen dat je, je lichaam een beetje overbelast?
  Toen ik vroeger, in het begin zwaar trainde had ik de dag zelf ook spierpijn. Regelmatig stretchen hielp een beetje. De dag erna was ik gewoon wat stijf, dat ging ook over door te stretchen. Maar die pijn ging na verloop van tijd (door de opbouw) weg. Ik besefte toen heel goed, dat te snel gaan niet goed is.
  Is dat een blijvende pijn bij jou?

  Vriendelijke groet

  Liked by 1 persoon

  1. Het zou kunnen dat ik iets te veel train, maar aan de andere kant is het wel zo dat ik de helft van de training eigenlijk niks doe, door het wachten op andere mensen en mensen leren kennen. Maar het overbelasten is nog steeds wel mogelijk doordat ik mijn lichaam heel anders gebruik nu! Turnen is sowieso heel erg zwaar voor je lichaam, dus er moeten veel spieren opgebouwd worden!
   Groetjes, Lotte

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s