Fitness: verschillende types

Ik heb nu denk ik 3 weken gefitnest en het bevalt mij prima, ook al heb ik nu regelmatig spierpijn. Het valt mij alleen wel op dat er verschillende types rondlopen. Ik weet niet precies hoe ik deze mensen moet beschrijven, maar ik ga het proberen!

De petjes drager
Ik zag een jongen (inmiddels meerdere) die het blijkbaar nodig vond om zijn pet op te houden tijdens het sporten, natuurlijk had hij ook knalblauw nike schoenen aan (die schoenen met een soort kont aan de achterkant, want de zool steekt nogal uit). Het was dus een beetje alsof hij een modeshow liep tijdens het fitnessen, maar natuurlijk wel in semi sportkleren want anders is het ook raar. Dit type jongen kan natuurlijk ook zonder petje, maar over het algemeen is de petjes drager er bezig met zijn looks. Dit is eigenlijk ook wel jammer, want fitnessen doe je om te sporten en niet om daar een beetje de mooie jongen uit te hangen. Hierdoor is fitnessen toch ook wel een beetje een zien en gezien worden dingetje bij sommige mensen, en dat is jammer want daardoor gaan sommige mensen misschien wel niet fitnessen terwijl zij dat wel willen.

De vriendengroep
Oké dit gaat niet over 1 persoon, maar er zijn jongens die met meer dan twee personen gaan fitnessen en dan vervolgens nogal lang bij 1 apparaat blijven staan… DOE DIT NIET! Leuk hoor als je samen gaat sporten, maar kan je een beetje opschieten? Ik wil niet 20 minuten wachten op een apparaat, want ik heb nog veel meer te doen… Maar ook als je met zijn tweetjes bij een apparaat staat doen sommige mensen er alsnog lekker lang over, waar ik dan drie apparaten doe zijn zij met zijn tweetjes nog steeds bij hetzelfde apparaat bezig. MINDER KLETSEN MEER TRAINEN!

Mooie meisjes
Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet noemen, maar de vrouwelijke variant van de petjes drager die ook zonder pet kan. Ze staan wel bij de cardio apparaten en doen hun buikspier oefeningetjes en zwaaien wat met gewichtjes, maar ik voel me echt een soort zwetend monster als ik naast ze sta want het lijkt echt alsof het bij hun allemaal lekker relaxt gaat. Dit is prima (net als bij de petjesdrager die ook zonder petje kan) maar misschien is het voor jezelf leuk als je jezelf wat harder pusht zodat je meer vooruit gang kan boeken.

LOOK AT ME
Ik denk dat iedereen wel toe moet geven dat er gewoon mensen rondlopen die trots zijn op hoe ze er uit zien, maar hier wel een bepaalde houding bij aan nemen. Zo zijn er de jongens die met gewichten voor de spiegel staan (onder andere natuurlijk ook om te kijken of zij hun oefeningen wel goed uitvoeren) en het dan niet kunnen laten om even al hun spieren aan te spannen en te kijken hoe ze er uit zien als ze klaar zijn. Het is natuurlijk ook wel logisch, want je hebt met fitness niet echt een doel, je traint om fit te blijven of spieren te kweken als je fitness echt als sport doet. Natuurlijk wil je dan kijken of je vooruitgang boekt, maar dit is toch wel grappig om even te zien vind ik altijd.

Dit zijn de typetjes die ik zie, misschien zijn er nog wel meer? Herken je jezelf hier nou in, blijf dan vooral lekker doen waar jij zin in hebt, want dan heb ik ook nog wat om te observeren tijden het sporten. MAAR GA NIET SUPER LANG BIJ EEN APPARAAT STAAN!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s