Opinions: Crop top? dan vraag je er om

De zomer staat weer voor de deur (het is al mei, laat het alsjeblieft snel echt warmer worden). Als het buiten zo ongeveer 20 graden is dan trek ik mijn crop tops weer uit de kast. Het is dan alleen een beetje jammer dat er nog steeds een nare sfeer hangt rond deze shirtjes. Als ik tijdens uitgaan een crop top draag omdat het blijkbaar nogal lastig is om voor goede air conditioning te zorgen, dan wordt ik wel 3 keer zo vaak aangesproken door mannen/jongens (hoe noem je iemand die in principe al volwassen is maar zich nog niet zo gedraagt?). Ik word echt niet zo veel vaker aangesproken omdat ik er op dat moment toevallig beter uit zie, nee dat komt omdat ik meer huid laat zien dan normaal. Het dragen van een crop top is blijkbaar een teken dat ik wel wil en er dus om vraag. NOU NEE, ik draag het omdat ik mij daar comfortabel in voel en het geeft wat verkoeling. Dus lieve mannen, ik doe deze kleren niet aan zodat jullie mij kunnen aanspreken omdat ik makkelijk lijk, nafluiten, mijn billen mogen aanraken (wie denk dat dit oké is moet een high five krijgen met een stoel in zijn gezicht), ik draag het omdat ik dat wil en mij daar comfortabel in voel.

Slutwalk On Auckland's Streets

Het is alleen niet zo dat dit alleen gebeurt bij crop tops. Ook bij andere kleding denken sommige mannen blijkbaar dat zij het recht hebben om iets over mij te zeggen of om mij aan te raken. Zodra je meer huid laat zien of strakke kleren aan hebt wordt er naar je gekeken. Ik vind het echt niet verkeerd als een man een vrouw aanspreekt als hij goede intenties heeft, maar een vrouw aanspreken of haar aanraken op een ongewenste manier houdt daar alsjeblieft eens mee op. Leuk hoor dat je me na roept op straat, maar zeg nou zelf, welke vrouw verkiest nageroepen worden boven een oprecht gemeend compliment krijgen. Ik voel mij er niet prettig bij als ik nageroepen wordt. Het voelt alsof iemand even iets over jou mag zeggen, het is alsof ik daar loop voor het plezier van iemand anders en dat is niet wat ik daar doe. Sinds ik op kamers woon ben ik ook een stuk mondiger geworden. Waar ik eerst nog met mijn bek vol tanden stond als iemand iets naar me riep of iets deed wat ik niet prettig vond heb ik nu mijn woordje voor je klaar. Is het niet belachelijk dat dat nodig is? Waarom zou ik een weerwoord moeten hebben als ik een keer iets aandoe waar ik mij goed in voel.

Als vrouw ben je er dus nog steeds om mannen een leuk uitzicht te geven. Ik wil nu niet zeggen dat elke man hier hetzelfde in staat (ik ken genoeg mannen waarbij dit niet het geval is namelijk), maar voor mij zijn er nog genoeg aanwijzingen dat dit nog wel het geval is bij een aantal mannen (helemaal als er wat bier in zit). Dus mannen, denk eens even goed na voordat je een vrouw weer na roept op straat of denkt dat je ook maar het recht hebt om aan haar te zitten zonder dat ze jouw toestemming geeft (nee is nee).

Wat zijn jullie ervaringen hier mee? X

Advertenties

4 thoughts on “Opinions: Crop top? dan vraag je er om

  1. Ik word ook redelijk vaak aangesproken en nagefloten, ik snap echt niet wat die mannen daarmee willen bereiken? Geloven ze echt dat dat de manier is om vrouwen mee naar huis te krijgen? 😂 Ik voel me er altijd onzeker en slecht over… Maar dat hoeft uiteraard niet, toch zit ik er steeds nog even mee… 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Ha fantastische kleindochter, goed dat je je protest laat horen! Zie de vrouwen die de actie tegen geen stijl ondertekenen en op het gemiep over vrijheid van meningsuiting door die site gewoon hun vinger opsteken. Tref ze in hun inkomsten en dan zijn ze opeens zielig. Jouw verhaal bevestigt alleen maar hun vergane en toch weer levende zieke minds. Ik zou zeggen: Laat maar zien die navel en fuck de seksisten. 😎

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s