Aqua Zoo Friesland

Vorige week vrijdag ben ik met een vriend naar Aqua Zoo Friesland geweest en het was beter dan verwacht. Het park licht bij Leeuwarden en is eigenlijk best wel een leuke plek om met jonge kinderen naar toe te gaan, of als je het gewoon ontzettend leuk vind om kleinere zoogdieren te zien en ze eten te geven.

In de kleine dierentuin hebben ze vooral kleinere zoogdieren, zoals aapjes, otters, wasberen, dassen, beverratten en rode panda’s. Ze hebben ook een paar grotere dieren zoals ijsberen en sinds kort nijlkrokodillen. Verder hebben ze ook zeeleeuwen, zeehonden en zeeberen. Om de dieren is het het zeker waard om heen te gaan. Je kan zelfs voor 50 cent wat dierenvoer kopen en hiermee de dieren voeren! Vooral erg leuk om te doen bij de wasberen en de otters! Het voeren van deze dieren is eigenlijk waarom de dag zo ontzettend leuk was! Otters zijn 1 van mijn favoriete dieren en de wasberen waren gewoon echt heel schattig!

Een kaartje kost tussen de 12,50 en 16,50 afhankelijk van of je hem online besteld of koopt aan de kassa. Naast dieren heb je ook twee kleine speeltuinen, dus voor kleinere kinderen is dit een ontzettend leuk park! Ik vond de eetgelegenheden minder prettig, in het restaurant bij de ingang van het park waren vooral veel ongezonde goedkope opties en voor een belegd broodje betaalde je al snel rond de 5 euro. Ook vond ik het sanitair niet geweldig, het zou beter schoon gemaakt kunnen worden of het is toe aan een renovatie… Het ziet er ouder uit en het gaf mij gewoon niet een heel erg schoon gevoel.

Ik kan een dag naar Aqua Zoo Friesland zeker aanraden! Het is alleen niet helemaal de moeite waard om het hele land voor door te reizen, dus als Leeuwarden voor jou goed bereikbaar is zal ik het park zeker een bezoekje brengen!

Zijn jullie hier al een keer geweest? X

Advertenties

5 thoughts on “Aqua Zoo Friesland

  1. Grappig, daar heb ik vroeger gewerkt. Ligt hier vlak om de hoek, had het even gezegd 🙂 Het zag er vroeger wel veel beter uit, met een zeer chique restaurant, maar de gemeente Leeuwarden had de boel goed verpest. Het heette toen nog Otterpark Aqualutra.

    Liked by 1 persoon

      1. Vroeger wel (20 jaar geleden), heeft nu een andere eigenaar. Toen was alles nieuw en we hadden mooie tentoonstellingen. Heeeel vroeger was dat ons buitenzwembad en daar vaak gezwommen 🙂

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s